Aktifeğitim Akademisi Satış inovasyon ve iş geliştirme danışmanlık hizmeti

Aktifeğitim Akademisi

Satış Inovasyon ve İş Geliştirme Danışmanlığı

 
Sayın Yöneticimiz,
Hepimiz ekonominin belirsizlikleri içinde yaşamaktayız. Şimdi size işletmenizi büyütmek ve daha kârlı hale gelmek için bir fırsat sunuyoruz. Sayın Yöneticimiz, sizde bugüne kadar bir çok eğitime katılmış veya danışmanlık almış olabilirsiniz. Bu çalışma bugüne kadar aldığınız hizmetlerden çok farklı bir yöntem ile size sunuluyor.

Sayın Yöneticimiz , performansa yani iş sonuçlarına dayanan bir model size öneriyoruz. Bu çalışmada sadece elde ettiğiniz sonuçlara göre ödeme yaparsınız. Yapılan çalışmalar işletmenize yarar, yani ilave kâr sağlamıyorsa, maliyetlerinizi düşüremiyorsa, verimliliğinizin ve satışlarınızın artmasına yol açmıyorsa hiç bir şey ödemezsiniz. Sayın Yöneticimiz , bizim önerimiz sadece size yarar sağladığımız oranda bize ödeme yapmanızdır.

Sayın Yöneticimiz, şimdi sizin sıranız. İşletmenizi büyütmemiz için bize bir fırsat verin.
 


Şemsettin Akçay
Satış ve Inovasyon Mühendisi

Üç Temel Alanda Gelişim Sağlamak

Rekabet gücünüz kendinizi nasıl ve ne yönde geliştirdiğinize bağlıdır.


Sayın Yöneticimiz, bu çalışma ile ilgili genel bilgiler aşağıda yer almaktadır. Bugüne kadar yaşadığımız deneyimlerin sonucunda oluşturduğumuz bu model ile işletmenizin rekabet gücünü geliştirmeyi hedefliyoruz.

 

Akçay İşletme Geometrik Büyüme Modeli™

İşletmelerin gelişimi üç temel noktaya dayanır. Bunlardan birincisi satış ekiplerinin gelişimi, ikincisi sunduğunuz ürün / hizmette gelişim ve bunları birleştiren satış ve pazarlama sisteminizde yapacağınız gelişim.

Sayın Yöneticimiz bir işletmenin büyümesini sağlamak için bu üç temel bileşene aynı anda odaklanmanız gerekir. Bunlardan her hangi birisini ihmal etmeniz veya göz ardı etmeniz durumunda başarısızlığa mahkum olursunuz. Sayın Yöneticimiz bu alanlardaki bilgi birikiminiz, beceri ve yetenekleriniz sizin rekabet gücünüzü oluşturur. Şimdi gelin bu üç temel noktaya biraz daha yakından bakalım.


Bunca yıllık yöneticiyim.
Sizden daha iyisini görmedim.

Satış ekibinin gelişimi
Öncelikle işletmede çalışan tüm personel bizim için satış ekibinin içinde yer almaktadır. Tüm çalışanlar bu düşünce ile hareket etmelidir. Satış, sadece unvanı satış olanlara bırakılamayacak kadar hayati bir konudur. Satış herkesin işidir.

Kişiler, Tutumlar ve davranışlar; Bugün hemen hemen tüm satış kitapları ve eğitim seminerleri bu alanda yoğunlaşmaktadır. Hepsinin amacı satış elemanlarının daha başarılı olması için gerekli bilgileri aktarmaktır. İşletmeler kurum içi yapılan eğitimlerle veya genel katılıma açık eğitimlere elemanlarını göndererek satış ekibinin gelişimini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Sayın Yöneticimiz satış ekibiniz ne kadar iyi olursa olsun diğer iki alandaki gelişimlerle desteklenmedikçe başarı oranları düşecektir. Bu alanda işletmelerin en zayıf noktası yapılan satış görüşmeleri veya çabalarının yazılı hale getirilmemesidir. Satış elemanları genelde yazılı çalışmayı pek sevmemektedirler. Yazılı çalışmak onlar için bir zaman kaybıdır. Zaman ise daha fazla satış demektir.

Sayın Yöneticimiz her yapılan görüşmeyi belirli bir düzende yazılı hale getirmesi sizin için hayati bir unsurdur. Aksi takdirde satış elemanı işten ayrıldığında (genelde bu bölümün personel devir oranı yüksektir) o müşteri ile ilgili yapılan tüm görüşmelerin bilgisi de elemanla beraber gider.

Sayın Yöneticimiz bu kurumsal hafızanızı kaybediyorsunuz demektir. Örneğin müşterinizle ile yaptığınız her konuşmayı ertesi gün unuttuğunuzu düşünün, ne kadar korkunç olurdu değil mi? Aslında bu Bazı işletmelerde değişen her satış elemanına müşteriler kendilerini yeniden anlatmak zorunda kalıyorlar. Bu hem iyi, hem de kötü sonuçlara yol açabilir. İyi yönetilmesi gerekir.

 

Sunduğunuz Ürün ve Hizmetlerinizin gelişimi
Günümüzde yaşanan rekabet koşulları nedeniyle artık şirketler bu alanda çalışmalara yoğunlaşmaktadırlar. Eskimeye başlayan düşünce tarzımıza göre tüm süreçler bizim içimizde yapılmalıydı. Düşen enflasyon ve artan işçilik giderleri bize bazı ürünleri dışarıda fason olarak yaptırabileceğimiz gerçeğini öğretti. Örneğin dünyanın kendi alanında başarılı Türk firmalarından birisi olan AirTies bunun en güzel örneğidir. Üç yıl içerisinde %60 Pazar payına ulaşan bu firma ARGE Ürün geliştirme çalışmalarını ülkemizde yaparken, imalatı uzak doğuda fason olarak yaptırmaktadır. Ürünlerini geliştirirken ülkemizdeki binaların beton yapısını dikkate aldıkları için kablosuz modem alanında rakipsiz hale gelmişlerdir.

Sayın Yöneticimiz, siz işletmenizde ne kadar sürede bir sunduğunuz ürün / hizmetleri gözden geçiriyorsunuz? Pazarın değişen dinamiklerini ve yeni ihtiyaçlarını dikkate alıyor musunuz? Eskiden ev alarm sistemleri bir lüks iken, artan suç oranları nedeniyle bugün büyük şehirde yaşayanlar için bir ihtiyaç haline gelmiştir. Sayın Yöneticimiz bulunduğunuz sektördeki rakiplerinizin yaptığı yenilikleri ne oranda takip edebiliyorsunuz?

Günümüzde rekabet artık ülke içinden uluslararası firmalara kaymıştır. Artık rakibiniz dünyanın her hangi bir ülkesinden gelebilir. Bu rakiplere karşı ne kadar hazırlıklı olduğunuz rekabet gücünüze bağlıdır. Eğer ürünü siz üretiyorsanız; üretim süreçlerinizi ve maliyetlerinizi düzenli olarak geliştirmeniz gerekir. Aksi takdirde sizden daha hızlı, daha ucuz maliyete sahip bir firma tarafında pazarınız ele geçirilir.

Dünyada en çok otomobil satan otomotiv devleri, Toyota karşısında bu nedenle pazarı kaybetmiştir. Günümüzde işletmeler markalaşma ve inovasyon gibi yaklaşımlarla bu alanda kendilerini geliştirmeye çalışmaktadırlar. Üretim yapan işletmeler ise TRİZ gibi yöntemlerle ürün ve süreç geliştirme çalışmaları yapmaktadırlar. Sayın Yöneticimiz hizmet sektöründe yapılacaklar ise neredeyse düşüncelerinizle sınırlı olacak kadar çoktur.

 


Şemsettin bey siz bu işi gerçekten iyi biliyorsunuz

Geliştirdiğimiz model ile iş dünyasında yeni bir sayfa açıyoruz.
Sizde bu sayfada yer almak ister misiniz?

 

Satış ve pazarlama sisteminiz ve süreçlerinizin gelişimi
Sayın Yöneticimiz satış ekibiniz, sunduğunuz ürün ve hizmetleriniz rakiplerinizden çok iyi olabilir. Fakat bu iki alandaki başarınızı doğru bir sistem içerisinde kullanamıyorsanız, kısa süreli başarılarla idare etmek zorunda kalırsınız.

Satış sistemi ve süreçlerinin geliştirilmesi ise günümüzde işletmelerde gereken önem ve önceliğe henüz sahip değildir. İşletmeler her yıl aynı yöntemleri deneyerek farklı sonuçlar elde etmeye çalışmaktadırlar. Bu nedenle işletmelerin bir çoğu birbirlerini taklit eder konuma düşmektedirler. Aslında rekabet gücünü oluşturan en önemli nokta burasıdır. Sayın Yöneticimiz bu alanda yapılacak çalışmalarla başarınızı % 33 ile % 2000 arasında arttırabilirsiniz. İşinizi geliştirmek için 21 farklı yöntem olduğunu biliyor musunuz? Ya yaptığınız pazarlama ve satış harcamalarınızı arttırmadan, elde ettiğiniz sonuçların en az % 36 oranında iyileşebileceğini söylesek ilginizi
çeker mi? Mevcut satış ekibinizi değiştirmeden, yapılan satışların % 10 - % 32 oranında geliştirilebileceğini göstersek...

Sayın Yöneticimiz geliştirdiğimiz sistem ile danışmanlık yaptığımız firmalarda 12–18 aylık dönemlerde kârlılık oranlarında  % 100’den fazla artışa kolayca ulaştık.

 

Inovasyon – Yenileşim
Sayın Yöneticimiz her üç alanda yapacağınız yenileşim çalışmaları sizin rekabet gücünüzü belirler. Hızlı büyümek için bu alanların hepsine aynı anda odaklanmanız gerekir. Bu çalışmanın başarıya ulaşması öncelikle size ve göstereceğiniz çabaya bağlıdır.

Örneğin her hafta satışlarınızı sadece % 2 daha fazla geliştirmeyi hedefleyin. Bu hedefi gerçekleştirmek için size aktaracağımız bilgileri ve teknikleri uygulayın. 15 Ayın sonunda % 322 daha fazla satış yapar hale gelirsiniz.

Yapılacak danışmanlık çalışmasının amacı nedir?

Tek bir ifade ile özetlenebilir. Size para kazandırmak. Tabi ihtiyacınız varsa?
Her geçen gün gazetelerden yabancı yatırımcı ve şirketlerin satın aldığı şirket haberlerini okuyoruz. Biz ülke ekonomisinin KOBİ’lerin rekabet gücüne dayandığına inanıyoruz. Bir KOBİ’nin yaşama gücü, para kazanması yani elde ettiği kâr ile doğrudan ilgilidir. Yeterli miktarda kâr sağlayamayan işletmeler ya kapanırlar, ya da satılırlar.

Sayın Yöneticimiz yaptığımız araştırmalarda limited şirketlerde ortalama yaşam ömrünün 5 yıl, anonim şirketlerde ise ortalama 7 yıl olduğunu tespit ettik. Aile işletmeleri ise gereken sistemi oluşturamadıkları için ikinci kuşaktan itibaren parçalanmaktadır.

Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir çoğunluğunun belirli bir plan ve yeterli sermaye ile işe başlamadıkları bir başka tespit noktamız. Piyasada herkes birbirinden aldığı borç (çek, senet) ile işini yürütmeye çalışmaktadır. Sunduğumuz ürün ve hizmetlerin karşılığında ya açık hesap, ya da vadeli çek-senet ile çalışıyoruz.
Üstelik her geçen gün vade süreleri gittikçe uzamaktadır. Diğer bir deyimle müşterilerimizi biz finans ediyoruz. Peki bu finansı sürdürebilmek için yeterli kaynağımız var mı?

 

Hemen uygulamaya başlayabileceğiniz tekniklerle yaptığınız işe farklı bakmak,
rakiplerinizin takip edemediği bir hızla hareket etmek
ve işinizi geometrik olarak büyütmek ister misiniz?

 

Bizi henüz tanımayan dostlarımız için kısaca kendimizi anlatalım. Biz 48 farklı sektörde 189 firmaya danışmanlık ve eğitim veren bir KOBİ’yiz. Bazı müşterilerimiz kendi alanlarında Türkiye’nin en büyükleri. Referanslarımız arasında bulunan 18 danışmanlık şirketine hizmet vermek ise bize ayrı bir keyif veriyor.

Her yıl en az iki yeni konuda kendimizi uzmanlaştırıyoruz. Bu yöntem ile farklı disiplinlerden edindiğimiz deneyimlerle kendimizi çok hızlı geliştiriyoruz. Kısa sürede işletmelerin kâr ve satışlarını arttırma becerimiz ile biliniyoruz. Kendi alanımızda bir çok ilkleri gerçekleştirdik. Bizim yedi yıl önce uyguladığımız modelleri (Şirket Akademileri gibi) bazı işletmeler henüz keşfediyor.

 


Sizde öğreneceğiniz tekniklerle,
çalıştığınız sektörde kısa sürede
bir lider haline gelebilirsiniz.

 

Para ile sizin aranızda bağ kurmak

Milattan önce 2000 yıllarda dondurma keşfedildi. Dondurma kabının bulunması için 3000 yıl geçmesi gerekti. İnsanların var olduğu günden beri yeşillikler ve etlerini yediğimiz hayvanlar mevcuttu. Tembellikle ünlü bir asilzadenin iki ekmek arasına yeşilliklerle beraber bir dilim et koyarak sandviçi bulması tam 2500 yıl sürdü. Modern tuvalet 774 yılında keşfedildi. Tuvalet kağıdı ise 112 yıl sonra bulundu. Japonya’da 1997’den beri tuvalet kağıdının kullanılmadığını biliyor musunuz? Bazı sektörlerde bu tür bağlantıları kurmak yıllar alıyor. Bizim işimiz; yaptığınız işteki bağlantı sürelerini kısaltmak, gizli kalan kâr noktalarınızı ortaya çıkarmak ve işinizi geometrik olarak büyütmektir. Sayın Yöneticimiz sizinle para arasındaki mesafeyi azaltmak ana hedefimiz.

 


Henüz yolun başındayken sizinle tanışmamız büyük bir şans.
Biz üç genç patrona öğrettiklerinizi unutmayacağız.

Ya siz, işinizde yapacağınız inovasyon ve yenilikler için daha ne kadar bekleyeceksiniz?

 

 

Neden bu çalışmaya katılmalısınız?

  • İşimi büyütmek istiyorum.

  • Kâr oranım yeterli değil, daha kârlı bir işletme haline gelmek istiyorum.

  • Satışlar istediğim düzeyde değil.

  • Deneyimli satış elemanı bulmak zor, yetiştirmek ise çok zaman alıyor.

  • Ekonomideki değişikliklerden çabuk etkileniyorum.

  • Piyasa çok durgun. Yaprak kımıldamıyor.

  • Kendime yeterli zaman ayıramıyorum. Hayatım hep iş iş diye geçiyor.

  • Ben olmazsam işler duruyor. Kimseye emanet edemiyorum.

  • Yöneticilere ödediğim toplam maaş, çalışanlara ödediğimden daha fazla.

  • Alınan kararların uygulanması günler sürüyor.

  • Her yapılan işi mutlaka kontrol etmem gerekiyor. Günümün büyük bir bölümü yapılan işlerin kontrolü ile geçiyor.

  • En son ne zaman tatile gittiğimi hatırlamıyorum.

  • İşimi bir türlü büyütemiyorum.

  • İşimi yeni kurudum. Rakiplerim nasıl yenebileceğimi bilmiyorum.

Yukarıdaki maddelerden her hangi birisi sizin şu anda yaşadıklarınıza uymuyorsa bu çalışmaya ihtiyacınız yok demektir.

 

Danışmanlık ve eğitim çalışması kapsamında neler olacak?
Sayın Yöneticimiz üç temel alanda size ve işletmenize özel danışmanlık ve eğitim çalışmaları yapılacaktır. Detaylı programı tanıtım toplantısında öğrenebilirsiniz.

 

Ne kadar sürecek?
12 Aylık bir danışmanlık ve eğitim programı hazırlanmıştır.

Hedefler nasıl belirlenecek?
Çalışma başlangıcında 12 aylık hedefler belirlenecek ve bunlar üç aylık dönem hedeflerine dönüştürülecektir. Her üç aylık dönem sonunda yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar karşılıklı olarak değerlendirilecektir

Çalışma yeri neresi?
Sayın Yöneticimiz eğitim çalışmalarının yeri Ankara’dır. Danışmanlık hizmetleri ise firmaların yerinde ziyareti ile gerçekleşecektir. Firma ziyaretlerindeki yol ve konaklama ücreti firmaya aittir.

 

Size ne yarar sağlayacak?

Sayın Yöneticimiz,

  • Çalışma süresi sonunda kârınızda en az %100 büyüme sağlayacaksınız.

  • Düzenli bir geometrik büyüme ve gelişme sisteminin nasıl oluşturulacağın öğrenecek ve uygulayacaksınız.

  • Yüksek rekabet gücü kazanacaksınız. Rakipleriniz sizi takip etmekle uğraşacaklar.

  • Kişilerden bağımsız çalışan, kalıcı bir sisteme sahip olacaksınız.

  • İşletmenizde sürekli gelişen bir satış, inovasyon ve iş geliştirme sistemine sahip olacaksınız.

 

Bu çalışmanın maliyeti ne kadar?
İki farklı seçeneğiniz var.

  1. 12 Aylık çalışma dönemi için aylık 7,500.-YTL+KDV ödersiniz. Elde ettiğiniz gelir ve kâr bizi ilgilendirmez.

  2. Veya aşağıda yer alan performansa dayalı sistemi tercih edebilirsiniz. Bu takdirde bizim başarı oranımıza göre ödeme yaparsınız.

    • 12 Aylık çalışma süresi için aylık temel hizmet bedeli    4,500.-YTL+KDV'dir 

    • Yapılacak çalışma sonunda yaratılacak ilave satış ve kâr için ödenecek pirim    %25'dir.   Bu tutar mevcut kâr miktarınızın üzerinde gerçekleşen satış ve gelirlerden hesap edilir. Bu ödeme çalışma başında karşılıklı olarak belirlenen üçer aylık dönem hedefleri gerçekleştiği takdirde ödenir. Hedeflere ulaşılmaması halinde her hangi bir ödeme yapılmaz. Başarı riski tarafımıza aittir. Bu ödeme sadece ilk yıl gelirleri için geçerlidir. Sonraki yıllar için herhangi bir ödeme yapılmaz.

 

Ödeme şekli?
Sayın Yöneticimiz,
Temel hizmet ödemelerinizi her ay başında düzenlenen fatura karşılığında 10 iş günü içinde yapabilirsiniz. Kâr primi ödemesi ise üçer aylık dönemlerin sonunda elde edilen sonuçlara göre sizin kayıtlarınız üzerinden hesaplanır ve fatura karşılığı ödenir.

 

Bu hizmetten kimler yararlanabilir?
Bu bir kişisel gelişim programı değildir. Bu nedenle sadece Şirket sahipleri, üst düzey yöneticiler ve aktarılan bilgileri şirketlerinde uygulama yetkisine sahip olanlar çalışmalara davet edilerek kabul edilecektir.

 

Nasıl davet edilebilirim?
Sayın Yöneticimiz bu hizmet sadece davetlilerin katılabileceği bir çalışmadır. Tanıtım toplantısına davet edilmek için lütfen aşağıda yer alan bilgi formunu doldurun. En kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Bütün bunlar gerçek olamayacak kadar iyi mi geliyor? İddia ettiğimiz her şeyi kanıtlamaya hazırız. Bizi tercih edin sizde görün. Şimdi arayın.

Adı
Soyadı
E-Posta
Telefon Lütfen şehir kodunu belirtiniz
Kurum Adı
Kendinizi ve işletmenizi kısaca
tanıtır mısınız?
 
 

  

 Şimdi sizin sıranız. İşetmenizi büyütmek için bize bir fırsat verin.

Telefon: 0312-284 48 65

Aktifeğitim Akademisi
Ceyhun Atıf Kansu Cad. 14 / 8
Balgat 06520 Ankara
Telefon: 0312-284 48 65  Fax: 0312-284 48 66
Email: info@aktifegitim.com